Katern

Rundu Conferentie

Op vrijdagmiddag 4 oktober organiseert de Programmaraad in samenwerking met de Werkgroep Rundu voor allen die in Nieuwegein betrokken zijn bij de stedenband met Rundu een conferentie over verleden, heden en toekomst van de stedenband. Ook zal aandacht worden besteed aan de viering van het twintigjarig bestaan van de stedenband in 2014.

In Nieuwegein zijn een groot aantal instellingen, organisaties en particulieren betrokken bij deze stedenband meestal door middel van activiteiten en contacten met een zusterorganisatie in Rundu. Zo heeft het Anna van Rijn College een relatie met Rundu Secondary School. Jaarlijks wordt een Red Nose day geor-ganiseerd om de kinderen zonder geld in Rundu te sponsoren voor hun schoolgeld. Kind en Co steunt een drietal kinderopvangprojecten in Rundu met raad en daad. Het Rode Kruis Nieuwegein steunt het Rode Kruis Rundu. Een werkgelegenheid project voor gehandicapten wordt door particulieren vanuit Nieuwegein gesteund. Verschillende basisscholen zoals de Lucas Galecop en Montessori hebben een zusterschool in Rundu. De Ondernemerskring Nieuwegein steunt startende ondernemers in Rundu. Het ROC Midden Nederland heeft contact met de MBO in Rundu. Ook bestaan er contacten tussen de kerken daar en hier.

In de eerste plaats biedt het gelegenheid kennis te nemen van elkaars activiteiten, plannen en ideeën. Verder is het ook een gelegenheid om naar toekomstige ontwikkelingen te kijken. Tenslotte kan er van gedachten worden gewis-seld over mogelijkheden om in 2014 aandacht te besteden aan het 20 jarig bestaan van de stedenband met Rundu. Dan zal ook een delegatie uit Rundu Nieuwegein bezoeken.

De conferentie zal worden gehouden in de Gildenborchzaal op de 4e verdieping van het stadshuis op 4 oktober van 15 tot 18 uur. Voor geïnteresseerden zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar via reservering
op werkgroeprundu@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk